info@tassevarld.se

073/691-4525

MÅN-TOR 08:00 - 16:00 FREDAG 08:00 - 15:00​

FAQ

När du kontaktar oss kommer vi att ställa lite frågor om din hund och var ni bor för att avgöra ifall hunden passar in i den närmaste gruppen. Om allt ser ut att passa kommer vi sen att komma överens om en provdag. För oss är säkerheten viktigast så även ifall du har världens snällaste hund måste vi ha en provdag för att försäkra oss om att hunden accepteras och funkar med gruppen. På provdagen skickas alltid med en reservrastare så att det alltid är två personer närvarande; en som går med den nya hunden och en som tar hand om resten av gruppen. Om allt går väl så kommer vi överens om en dag som hunden kan börja gå tillsammans med gruppen. Den första dagen kommer en reservrastare skickas med igen, även om provdagen går bra, just för att det kan bli mycket stoj för gruppen med en ny kompis, koppel kan trassla ihop osv. Som sagt så är säkerheten allra viktigast för oss!

Ja, det gör vi. Däremot rastar vi inte hundar som löper (då det finns okastrerade hanar i gruppen också). När löp inträffar måste hunden avstå från att rastas i ungefär 3-4 veckor, beroende på hur lång tid det tar för löpet att ta slut.

Vi har inte stängt under sommaren, men vi har stängt i två veckors tid vid jul.


Nej, vi jobbar inte på helger och inte heller röda dagar. Vi jobbar inte heller på Midsommarafton, Julafton eller Nyårsafton. Däremot jobbar vi på klämdagar.


Vi erbjuder 20 dagar om året som kallas för halvprisdagar. Det innebär att du kan avbeställa en rastning och då drar vi av hälften av kostnaden för den dagen från fakturan. Efter att de 20 dagarna är slut återgår vi till fullt pris. Anledningen till detta är för att vi vill gärna reservera din hunds plats i gruppen medans ni är borta. Om ni inte vill betala under tiden ni är borta kan ni välja att säga upp kontraktet, men då måste ni acceptera att det finns en risk att er hunds plats blir tagen av en annan hund när ni återkommer (vi har en sträng policy om att det ska finnas en gräns för antalet hundar i en grupp, just för att varje hund ska få den omsorg och uppmärksamhet den behöver). Det är samma sak när man hyr en lägenhet; man säger inte upp kontraktet när man är på semester, även om lägenheten inte används under den tiden. Om ni väljer att säga upp kontraktet är sannolikheten hög för att platsen är upptagen när ni kommer tillbaka.  

Ja, det har vi. Vi har alltid 3-4 anställda som är redo att hoppa in på mycket kort varsel, så det är högst osannolikt att reservpersonal inte finns. Självklart kan det hända att alla blir sjuka på samma gång, och om det skulle visa sig att vi inte kan skicka extrapersonal för en dag kommer ni inte att debiteras för den dagen.

Ja, det är i regel alltid samma person då vi har en person tilldelad till varje grupp. Sen så händer det att folk byter anställning, blir sjuka eller åker på semester. I såna lägen kommer vi att anställa nya rastare, alternativt tilldela er en reservrastare så att ni inte behöver oroa er för att hunden inte blir rastad enligt överenskommelse.

Ja, det har vi. Vi efterfrågar ett belastningsregister och ber också om referenser.

Ja, vi har tillstånd från Länsstyrelsen.

Ja, vi har försäkring hos IF Försäkring.

Vi gör våra grupper där alla hundar kommer väl överens; därför är risken för slagsmål väldigt liten. Självklart är väldigt liten inte detsamma som obefintlig, vi jobbar som bekant med levande varelser. Alla rastare har en förstahjälpen-väska med sig som kan användas vid mindre skador (vilket kan uppstå även vid hårdhänt lek). Skulle något sådant inträffa kommer ni självklart att underrättas på en gång och vi kommer att komma överens om hur situationen ska omhändertas. Om mot all förmodan en mer allvarlig skada skulle inträffa har all personal Djurambulansens nummer sparat i telefonen så att hjälp kan kontaktas omedelbart.

Vi råder er att kontakta oss ungefär en månad före önskat startdatum. För tidigt kan bli ett problem, till exempel om vi har en provdag i januari och ni endast behöver rastning fr.o.m  april kan det hända att nya hundar ansluter sig till gruppen varpå vi måste göra om provdagen. Vi kan inte heller reservera en plats för en hund med vilken vi inte har ett påskrivet kontrakt. För sent är inte heller optimalt just för att vi kan vara fullbokade med provdagar för hundar i andra grupper vilket då leder till att det inte finns tillräckligt med personal för en provdag med er hund. Därför är lagom bäst; tillräckligt med tid för att få till en provdag, men inte för tidigt för att läget ska ändras drastiskt när det är dags.